Recente reacties

  Categorieën

  Archief

  Statistieken

  Bezoek- en sitegegevens
  per 9 januari 2017:

  • 23
  • 27
  • 798
  • 2

  Geert Wilders (PVV) schoffeert moslims EN joden tegelijk bij WNL

  PVV-leider Geert Wilders heeft vandaag weer eens zijn ware fascistische gezicht laten zien, en zelfs de moslims en joden, samen tegelijk geschoffeerd in een uitzending van ‘WNL op Zondag’, waar hij bijna 40 minuten werd ondervraagd door Rik Nieman.
  Wilders stelt in deze passage van de uitzending van de islam zelfs nog erger is dan het nazisme.
  Hiermee zegt Wilders dus eigenlijk dat het nazisme zo erg nog niet was, en dat is een fijne boodschap voor de joodse gemeenschap in Nederland, van een politicus die zegt ‘vriend van IsraĆ«l en de joden” te zijn.
  Een schoffering dus van de joden, en tegelijk van de moslims, want hij noemt beiden in 1 adem.

  ‘Flexwerken’ is moderne vorm van uitbuiting

  Het is in bij werkgevers. ‘Flexwerken’, oftewel werken op tijdelijke contracten zonder ooit nog een vast contract te hoeven geven aan een werknemer. Een vast contract is uit de mode hoor je velen zeggen.
  Ik vind flexwerken niet meer dan een nieuwe moderne vorm van uitbuiting van werknemers. Je laat je eerst door een werkgever misbruiken flink je best te doen en te laten zien wat je kan, om vervolgens na een bepaalde tijd te horen dat je contract niet meer verlengd wordt, en dat je bedankt wordt voor de bewezen diensten. En verder? Voor jou 10 anderen die weer jonger en goedkoper zijn. De nieuwe ronde uitbuiting kan beginnen.
  Het is een schande dat de politiek het zover heeft laten komen en niet wettelijk regelt dat iedereen ‘recht’ heeft op zekerheid in een vaste baan.
  Volgens economen en deskundigen op het gebied van arbeid, moeten we naar een nieuwe vorm van een samenleving toe waar een vaste baan geen deel meer van uit maakt.
  Als dat zo is, dan is het hoog tijd dat de politiek zich gaat uitspreken over een basisinkomen voor iedere Nederlander vanaf 18 jaar. Dan moet de overheid zelf een deel van de zekerheid bieden, en kan het werk wat er is herverdeeld worden.
  Het programma ‘De Monitor’ (KRO-NCRV) heeft inmiddels aandacht besteedt aan flexwerken, met de vraag of dit werkend Nederland gelukkiger maakt. In onderstaande video is deze aflevering te bekijken.