Categorieën

Archief

Statistieken

Bezoek- en sitegegevens
per 9 januari 2017:

  • 8
  • 20
  • 5.581
  • 6

Raad Almere stemt opnieuw in met weggooien geld aan Floriade 2022

Floriade Almere 2022 tekeningOpnieuw heeft de gemeenteraad van Almere gisterenavond, donderdag 15 juni 2017, een ‘historische vergissing’ begaan door in te stemmen met het opnieuw weggooien van 4,4 miljoen euro aan de bodemloze put in Almere die ‘Floriade’ heet. Of zoals ik het evenement altijd noem ‘de Fyra van Almere’. U weet vast nog wel, de ‘Fyra’, de trein die landelijk de politiek miljarden heeft gekost en nooit ging rijden.
Wat ik niet begrijp is dat de partijen die altijd voorstander zijn, nu ook openlijke twijfels uitten of dit besluit nou wel goed is, maar toch instemmen met deze ‘geldsmijterij’.

Volgens Omroep Flevoland waren er bij de voorstanders nu de volgende reacties te horen:
D66: “We staan niet bepaald te trappelen om de portemonnee te trekken.”
Leefbaar Almere: “Dit soort berichten vallen beroerd in mijn fractie en de rek is er wel uit..”
ChristenUnie: “Dit is wel slikken.”
VVD: “Het is pijnlijk, maar het is niet anders.”
CDA: “We zijn er niet blij mee, maar we onderschrijven dat het nodig is.”

Felle tegenstanders zijn de PVV en de SP.
PVV: “De geldsluizen staan open en er gaan nog tientallen miljoenen euro’s bijkomen.”
SP: “We donderen met oogkleppen op het ravijn in.”

Opgemerkt kan hierbij nog worden dat ook AP+OPA in de raad van Almere een tegenstander is van de Floriade, maar daar werd geen reactie van opgetekend bij Omroep Flevoland.

Als er nu zulke grote twijfels rijzen bij de voorstanders, heb dan eens lef en schrijf na de vakantie, dus najaar 2017, een referendum uit in Almere, over doorgaan of stoppen met de organisatie van de Floriade 2022. Geef de inwoners het laatste woord, of zij hier nog langer geld aan willen laten verspillen, of dat er van het geld wat er bespaart gaat worden andere, betere dingen voor de stad kunnen worden gedaan.

Het is toch te zot dat wij Almere financieel in een diep ravijn laten storten door een aantal (figuurlijk) geesteszieke politici en zakenlieden in Almere, die volgens mij alleen ‘vriendjespolitiek’ hoog in het vaandel hebben staan, en het een zorg zullen zijn welke rekening de belastingbetaler van Almere zal krijgen nadat de zakken van de organisatoren zijn gevuld.
Als er geen referendum komt dan hoop ik dat de voorstanders binnen de gemeenteraad in maart 2018 keihard zullen worden afgestraft door de inwoners, en dat de tegenstanders in de meerderheid zullen komen, zodat we daarna alsnog deze ‘Fyra’ kunnen stoppen, en de stad Almere voor een financiële megaramp kunnen behoeden.

Gezond verstand zoek bij partij 50Plus?

Meestal hebben de leden in een vereniging, zoals een politieke partij, het laatste woord bij besluiten, en is er wat te kiezen als het om bepaalde functies gaat, zo als bij leden van een bestuur, zeker een hoofdbestuur. Maar soms blijft er niet veel keus over als een hoofdbestuur keer op keer middels het hier en daar uitstrooien van mediaberichten en dictaten, en het opstoken van een aantal medestanders, de rest van de leden de mond probeert te snoeren. Dan vraag je om opstand en een motie van wantrouwen (zie https://www.50pluspartij.nl/…/AV_…/Moties-van-wantrouwen.pdf), en veroorzaak je zelf als hoofdbestuur de opschudding en de onrust, ook in de media.

De 50PLUSpartij is een ‘ledenpartij’, we zijn geen PVV. Dat betekent dus dat de meerderheid van de leden in onze partij beslist, en niet een kleine minderheid als het hoofdbestuur. Let wel, ik heb over het algemeen alle respect voor onze hoofdbestuursleden, want ze doen natuurlijk ook ontzettend veel goed werk, en heb zeker niets tegen ze als persoon. Maar ‘luisteren’ naar het ‘gezond verstand’ van de leden is ze kennelijk nog niet helemaal gegeven. Ze gaan er nog te veel van uit dat alleen in het hoofdbestuur het ‘gezond verstand’ zit, en dat is nu net de misrekening. Het gezond verstand hoort bij beiden te zitten om tot oplossingen en overeenstemming te komen.

Een bericht in een krant, zo als hier in de NRC van zaterdag 3 juni 2017, is dan ook de omgekeerde wereld, en breng je niet naar buiten zonder dat de leden een besluit hebben kunnen nemen over een kwestie als het kiezen van een nieuwe voorzitter. Ik vraag ons hoofdbestuur, als lid van 50PLUS, dan ook eens wat meer te luisteren naar de leden, en wat minder als een olifant door onze mooie ‘partijporseleinkast’ te stampen. Ik ga er van uit dat we een mooie en goede Algemene Leden Vergadering hebben op 17 juni 2017, en dat besluit en stem uiteindelijk bij de leden zal liggen.
Artikel NRC over 50Plus

15 MAART: STEM 50PLUS!!!

Stem ook 50PLUS bij de verkiezingen op 15 maart voor een nieuwe Tweede Kamer!!!
LAAT JE NIET OPNIEUW BELAZEREN, STEM 50PLUS!!!

Gaat Almere naar ‘regelarme bijstand’?

KLIK HIER om de blog te lezen

Geert Wilders (PVV) schoffeert moslims EN joden tegelijk bij WNL

KLIK HIER om de blog te lezen

‘Flexwerken’ is moderne vorm van uitbuiting

KLIK HIER om de blog te lezen