Categorieën

Archief

  • 2
  • 13
  • 129
  • 6.622
  • 19
  • 6

Jury’s Mededelingen En Weetjes

Op dit moment geen mededelingen.

Meneer Baudet, wees nou eens eerlijk

Beste Thierry Baudet,
Ik heb helemaal niets met uw partij, en wat mij betreft is alle ellende met Forum voor Democratie weer snel voorbij in de Nederlandse politiek.
Maar ik heb wel een beetje te doen met de mede-oprichter van uw partij, Henk Otten, want ik heb het idee dat u gewoon niet eerlijk bent, en een politiek (macht)spelletje speelt.
Wat de heer Otten heeft gedaan is natuurlijk niet netjes en integer, maar hij heeft het geld inmiddels weer terug gegeven, begrijp ik uit de berichtgevingen in de media.
Maar om toch nu het vertrouwen in hem op te zeggen, is dat niet meten met 2 maten?
Want uw fractiegenoot in de Tweede Kamer, de heer Hiddema, heeft al bijna 2 jaar lang een te hoge onkostenvergoeding ontvangen voor woon-werk verkeer. Hiddema speelde de afgelopen dagen ‘de geboren onschuld’ in de media, door de stellen dat hij niet op de hoogte was van de regels voor vergoedingen. Moeten we dat dan wel geloven? Ook Hiddema heeft inmiddels gezegd het teveel ontvangen geld terug te geven, wat hem siert. Maar heeft hij daarmee het recht wel met de vinger te wijzen naar Henk Otten? Wat is qua princiepe en integriteit dan erger? Een greep uit de partijkas, of onterecht een te hoge onkostenvergoeding uit gemeenschapsgeld ontvangen?.
En dan is er nog uw persvoorlichter, de heer Jeroen de Vries. Die staat ook op de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer. Deze man zat als enige bij de heer Otten, tijdens het interview aan de NRC. De Vries wist dus alles wat Otten heeft gezegd in dat interview, ook de kritiek naar u meneer Baudet. Maar heeft de heer de Vries dan niets vooraf aan u verteld, dat dit interview er aan kwam? Kennelijk niet. De vraag is nu dan wel aan welke kant Jeroen de Vries dan eigenlijk staat, aan uw kant meneer Baudet, of aan de kant van de heer Otten? Aangezien hij gewoon persvoorlichter mag blijven, neem ik dus aan dat de heer de Vries uw kant heeft gekozen meneer Baudet. Toch ook een vreemde zaak.

Meneer Baudet, dit alles overziende, en andere dingen die er de afgelopen tijd zijn gebeurd rond Forum voor Democratie, zou ik u willen zeggen, wees nou eens eerlijk. Is de heer Otten nou echt de enige die ‘het heeft gedaan’? Die de zwarte piet krijgt?
Als u dat denkt, hebben u, en de heren Hiddema en de Vries, en medebestuurder Rob Rooken, dan niet een ‘enorme berg boter op het hoofd’?
Is er dan zoveel verschil, tussen de heer Otten enerzijds, die toegeeft een fout te hebben gemaakt met het geld uit de partijkas, en dat weer terug geeft, en anderzijds de heer Hiddema, die ook toegeeft een fout te hebben gemaakt met het ontvangen van teveel onkostenvergoeding, en dat ook weer terug geeft? Waarom is bij Hiddema na zijn verklaring de kous af, en gaat de partij weer over tot de orde van de dag, maar is bij Otten na zijn verklaring de kous niet af, en wordt het vertrouwen in hem opgezegd? Is dat niet meten met 2 maten meneer Baudet? Wees toch eens eerlijk.

Zoals ik al zei, ik ben beslist geen fan van Forum voor Democratie, maar hier kijk ik naar als een politiek ge├»nteresseerde, die zich ook hier weer afvraagt hoe het toch komt dat mensen het vertrouwen in de politiek in het algemeen verliezen, en niet meer gaan stemmen, omdat het allemaal ‘1 pot nat is’ bij de politieke partijen.
Meneer Baudet, wees eerlijk en veeg die berg boter van uw hoofd. Geef toe dat u met 2 maten heeft gemeten, in uw eigen belang om de macht in de partij. Zoals u nu te werk gaat, stelt u niet alleen de politiek in het algemeen teleur, maar zeker ook al die miljoenen kiezers die wel in uw partij geloven.

Voor de laatste keer meneer Baudet, wees nou eens eerlijk!

Open brief aan premier Mark Rutte

Open brief Mark Rutte 2018

De open brief die premier Mark Rutte 17 december 2018 schreef aan alle Nederlanders

Beste premier Mark Rutte,

Wat een prachtige brief, met mooie en lieve woorden, heeft u weer aan ons, het volk, geschreven. Een kerstwens om met z’n allen niet alleen aan onszelf te denken maar ook aan anderen. En u vraagt ons om naast u te komen staan en niet tegenover u.
Ik heb met alle respect uw brief gelezen, maar ik kan toch niet anders doen dan hier een reactie op te geven, een reactie van die ‘gewone man’, die burger, die kiezer, die best naast u wil komen staan dan tegenover u. Maar dan heb ik wel een vraag aan u terug.
Want waarom vraagt u ons nu om naast u te komen staan, als u de rest van het jaar zelf wel tegenover ons staat?
Als u de rest van het jaar wel alleen maar aan uzelf denkt, en meer oog heeft voor uw vrienden van de grote bedrijven dan voor ons, door ze cadeau’s te geven als belastingvoordelen en bonussen.
Als u de CEO’s van diezelfde grote bedrijven eerder het beleid van Nederland laat bepalen dan u zelf en het parlement. Met andere woorden, wie is hier dan eigenlijk de baas in Nederland? Zijn u en het parlement dat, of Unilever, Shell en ING?
Als u de pensioenen maar blijft bevriezen, en de AOW-leeftijd blijft verhogen, terwijl dat helemaal niet nodig is. De pensioenpotten zitten overvol en de werkloosheid staat nog niet op 0.
Als u de rest van het jaar asielkinderen, die hier al jaren zijn en niet beter weten hier te leven en een toekomst te hebben, blijft weigeren een kinderpardon te geven.
Als u veel Nederlanders in 2019 letterlijk in de kou zet vanwege de hogere energiebelastingen, waardoor velen (bijna) hun energierekeningen niet meer kunnen betalen, naast de al hogere BTW-tarieven van 6% naar 9% voor de dagelijkse boodschappen.
Als u in de Tweede Kamer telkens maar weer liegt, in plaats van eerlijk antwoord te geven op vragen uit de Kamer, vooral van de oppositie, waardoor het voelt dat u uw baantje als premier belangrijker vindt dan integriteit en eerlijkheid.
Als u alles maar met een schaterlach weg lacht, waardoor mensen niet meer weten wat u nou wel meent en wat niet.
En zo kunnen we natuurlijk nog even doorgaan.

U vergelijkt Nederland met een vaas die broos en breekbaar is. ‘Heus, het kan ook kapot gaan’ schrijft u in uw brief.
Maar ik denk dat als wij Nederlanders niet een beetje tegen u zouden protesteren, waarbij ik het met u eens ben dat geweld en bedreigen de grens van het toelaatbare overschrijden, dat u die vaas dan misschien al wel had laten vallen, en dan was Nederland nu al kapot.
Hoezeer ik dus ook graag naast u zou willen komen staan, u heeft mij de rest van het jaar het gevoel gegeven dat u helemaal niet naast mij wil staan.
Ik, en vele Nederlanders met mij, moeten wel aan ons zelf denken, want anders redden wij het niet.
U weet niet hoe het voelt om elke maand weer te moeten proberen de eindjes aan elkaar te knopen. Voor mensen als ik is het niet ‘leven’ maar ‘overleven’, zeker met een premier als u, met het beleid als dat van u.

En ik heb het gevoel dat nu u uw schouders ophaalt en niet weet waar ik het over heb, of wellicht wilt u gewoon helemaal niet weten waar ik het over heb.
Maar als u wilt dat wij in 2019 naast u komen staan in plaats van tegenover u, dan moet u in 2019 laten zien dat u die vaas wilt vasthouden samen met alle Nederlanders, dus ook die Nederlanders die nu het gevoel hebben er niet bij te horen, ouderen, zieken, mensen zonder werk, om er maar wat te noemen.
Ik wens u oprecht en met alle respect een goed en gezond 2019 toe.

Jury Roest.

Raad Almere besluit: Nooit meer ‘besloten’ vergaderen over de Floriade

KLIK HIER om de blog te lezen

Stroomstoring, iets om over na te denken

KLIK HIER om de blog te lezen

Opnieuw geldsmijterij gemeente Almere voor de Floriade 2022

KLIK HIER om de blog te lezen

Wat voor geld komt er uit Qatar in de gemeentekas van Almere?

KLIK HIER om de blog te lezen

Waar blijft de oplossing voor de Oostvaardersplassen?

KLIK HIER om de blog te lezen

Floriade Almere en de gemeenteraadsverkiezingen

KLIK HIER om de blog te lezen

Sinterklaas en de Floriade Almere

KLIK HIER om de blog te lezen