Categorieën

Archief

  • 5
  • 46
  • 430
  • 8.981
  • 21
  • 6

Jury’s Mededelingen En Weetjes

Op dit moment geen mededelingen.

Hoe vaak worden ouderen nog gepakt?

Klaas Knot wil pensioenen sneller kortenDe ouderen van nu, dan bedoel ik die geboren zijn zo na 1950 (ik ben van 1963), worden voor de 3e keer gepakt. De 1e keer was een jaar of 10 tot 12 terug, toen de VUT werd afgeschaft. Iederéén die toen dacht lekker met z’n 60e of 61e met pensioen te gaan kwam bedrogen uit. Een paar jaar geleden was de 2e keer, want toen hoorden we dat na de afschaffing van de VUT we ook nog eens langer moeten gaan doorwerken tot (minimaal) ons 67e, voordat we met pensioen mogen. En nu volgt de 3e fase, het korten van pensioenen, ofwel het stelen van ons ingelegde pensioengeld, wat nog altijd ‘uitgesteld loon’ wordt genoemd. Het is dus gewoon geld wat niet gekort MAG worden omdat we er voor gewerkt hebben en er RECHT op hebben.
Vorige week met Prinsjesdag, werd er gesproken van een ‘feest’, want het gaat zo goed met Nederland. Maar wat betreft de ouderen gaat het (nog) helemaal niet zo goed in Nederland. Dat wordt nog eens bevestigd door het nieuws van vandaag, met het bericht dat de president van de Nederlandsche Bank, Klaas Knot, vindt dat de pensioenen met onmiddellijke ingang zouden moeten worden gekort. Hij vindt het beter om de ‘pijn’ nu meteen maar door te zetten in plaats van over een aantal maanden.
Ik zou een ander voorstel willen doen, en dat is dat we niet langer wachten met het naar huis sturen van het kabinet Rutte 3, en meteen Klaas Knot van de Nederlandsche Bank er bij. En als we dan toch bezig zijn, stuur dan ook gelijk die leider van de werkgevers, Hans de Boer, de laan uit. Dat is ook iemand waar we niks aan hebben, zeker niet als ouderen, en die bovendien een tijd terug de werklozen in ons land discrimineerde door ze ‘labbekakken’ te noemen.
We hebben nu bestuurders en politici nodig die niet als blinde paarden met de botte bijl al onze verworvenheden aan gort slaan, en ons geld stelen. Klaas Knot vindt dat korten op de pensioenen niet langer kan wachten, ik vind dat nieuwe verkiezingen niet langer kunnen wachten.

Volgens Europa is redden van migranten op zee een misdaad

Het is triest, maar in Europa, ook in ons eigen Nederland, gaan stemmen op om het aan land brengen van migranten, die op zee zijn gered van de verdrinkingsdood, strafbaar te maken. Het wordt dus een misdaad om mensen te redden? Volgens onze politici in Den Haag en Europa wel. Het moet niet gekker worden. Zijn dat dan onze ‘christelijke’ normen en waarden, waar altijd zo met trots op wordt gewezen? Noemen de christenen dat ‘naastenliefde’?
De onderstaande video, met een reportage van The New York Times, laat pijnlijk zien wat deze vluchtelingen drijft om een beter leven te zoeken, en wat er gebeurt als landen, zoals Europese landen, verzaken hun ‘christelijke plicht’ te doen.
Natuurlijk kan Europa niet als maar alle vluchtelingen blijven opnemen, dat weet ik ook wel. Maar het is een plicht om naar humane oplossingen te zoeken, zonder drastische wetgeving als het strafbaar maken van het aan land brengen van geredde vluchtelingen op zee.
Als eerste moet Europa eens een oplossing zoeken om migranten, die in een Europees land binnenkomen, eerlijk te verdelen. EU-landen die niet (willen) meewerken, zoals Hongarije en Polen bijvoorbeeld, zouden moeten worden gekort op Europese subsidies, en eventueel, als extra sanctie, stemrecht in de Europese raad moeten worden ontnomen.
EU-landen die niet bereid zijn de ‘Europees christelijke normen en waarden’ te willen volgen, hebben eigenlijk helemaal niets in de EU te zoeken.
Verder moeten er oplossingen worden gevonden in de regio’s waar de vluchtelingen vandaan komen, zoals opvangkampen, die door Europese landen worden beheerd en gecontroleerd. Maar dat kan alleen als de EU bereidt is om daar ook voldoende middelen voor beschikbaar te stellen, zowel materiële als financiële middelen. Een enkel EU-land, zoals Italië of Griekenland, kan het niet alleen aan om de vluchtelingenstroom af te handelen. Daar is samenwerking voor nodig.
Hier kunnen we laten zien wat de EU waard is, waar het gaat om normen en waarden, en de zo hoog geachte christelijke grondslag, van de landen in de EU.

Meneer Baudet, wees nou eens eerlijk

KLIK HIER om de blog te lezen

Open brief aan premier Mark Rutte

KLIK HIER om de blog te lezen

Raad Almere besluit: Nooit meer ‘besloten’ vergaderen over de Floriade

KLIK HIER om de blog te lezen

Stroomstoring, iets om over na te denken

KLIK HIER om de blog te lezen

Opnieuw geldsmijterij gemeente Almere voor de Floriade 2022

KLIK HIER om de blog te lezen

Wat voor geld komt er uit Qatar in de gemeentekas van Almere?

KLIK HIER om de blog te lezen

Waar blijft de oplossing voor de Oostvaardersplassen?

KLIK HIER om de blog te lezen