Categorieën

Archief

  • 0
  • 2
  • 19
  • 5.840
  • 20
  • 6

Jury’s Mededelingen En Weetjes

Op dit moment geen mededelingen.

Open brief aan premier Mark Rutte

Open brief Mark Rutte 2018

De open brief die premier Mark Rutte 17 december 2018 schreef aan alle Nederlanders

Beste premier Mark Rutte,

Wat een prachtige brief, met mooie en lieve woorden, heeft u weer aan ons, het volk, geschreven. Een kerstwens om met z’n allen niet alleen aan onszelf te denken maar ook aan anderen. En u vraagt ons om naast u te komen staan en niet tegenover u.
Ik heb met alle respect uw brief gelezen, maar ik kan toch niet anders doen dan hier een reactie op te geven, een reactie van die ‘gewone man’, die burger, die kiezer, die best naast u wil komen staan dan tegenover u. Maar dan heb ik wel een vraag aan u terug.
Want waarom vraagt u ons nu om naast u te komen staan, als u de rest van het jaar zelf wel tegenover ons staat?
Als u de rest van het jaar wel alleen maar aan uzelf denkt, en meer oog heeft voor uw vrienden van de grote bedrijven dan voor ons, door ze cadeau’s te geven als belastingvoordelen en bonussen.
Als u de CEO’s van diezelfde grote bedrijven eerder het beleid van Nederland laat bepalen dan u zelf en het parlement. Met andere woorden, wie is hier dan eigenlijk de baas in Nederland? Zijn u en het parlement dat, of Unilever, Shell en ING?
Als u de pensioenen maar blijft bevriezen, en de AOW-leeftijd blijft verhogen, terwijl dat helemaal niet nodig is. De pensioenpotten zitten overvol en de werkloosheid staat nog niet op 0.
Als u de rest van het jaar asielkinderen, die hier al jaren zijn en niet beter weten hier te leven en een toekomst te hebben, blijft weigeren een kinderpardon te geven.
Als u veel Nederlanders in 2019 letterlijk in de kou zet vanwege de hogere energiebelastingen, waardoor velen (bijna) hun energierekeningen niet meer kunnen betalen, naast de al hogere BTW-tarieven van 6% naar 9% voor de dagelijkse boodschappen.
Als u in de Tweede Kamer telkens maar weer liegt, in plaats van eerlijk antwoord te geven op vragen uit de Kamer, vooral van de oppositie, waardoor het voelt dat u uw baantje als premier belangrijker vindt dan integriteit en eerlijkheid.
Als u alles maar met een schaterlach weg lacht, waardoor mensen niet meer weten wat u nou wel meent en wat niet.
En zo kunnen we natuurlijk nog even doorgaan.

U vergelijkt Nederland met een vaas die broos en breekbaar is. ‘Heus, het kan ook kapot gaan’ schrijft u in uw brief.
Maar ik denk dat als wij Nederlanders niet een beetje tegen u zouden protesteren, waarbij ik het met u eens ben dat geweld en bedreigen de grens van het toelaatbare overschrijden, dat u die vaas dan misschien al wel had laten vallen, en dan was Nederland nu al kapot.
Hoezeer ik dus ook graag naast u zou willen komen staan, u heeft mij de rest van het jaar het gevoel gegeven dat u helemaal niet naast mij wil staan.
Ik, en vele Nederlanders met mij, moeten wel aan ons zelf denken, want anders redden wij het niet.
U weet niet hoe het voelt om elke maand weer te moeten proberen de eindjes aan elkaar te knopen. Voor mensen als ik is het niet ‘leven’ maar ‘overleven’, zeker met een premier als u, met het beleid als dat van u.

En ik heb het gevoel dat nu u uw schouders ophaalt en niet weet waar ik het over heb, of wellicht wilt u gewoon helemaal niet weten waar ik het over heb.
Maar als u wilt dat wij in 2019 naast u komen staan in plaats van tegenover u, dan moet u in 2019 laten zien dat u die vaas wilt vasthouden samen met alle Nederlanders, dus ook die Nederlanders die nu het gevoel hebben er niet bij te horen, ouderen, zieken, mensen zonder werk, om er maar wat te noemen.
Ik wens u oprecht en met alle respect een goed en gezond 2019 toe.

Jury Roest.

Raad Almere besluit: Nooit meer ‘besloten’ vergaderen over de Floriade

Gisteren, donderdag 15 november 2018, werd er in de gemeenteraad van Almere, tijdens de Politieke Markt, opnieuw gesproken over de Floriade. Dit gebeurde, zoals zo vaak bij dit dossier, (deels) besloten, dus geheim achter gesloten deuren. Ontoegankelijk voor de gewone Almeerse burger, en dus ondemocratisch.
Toch later op de avond heeft de raad een opmerkelijk besluit genomen vind ik.
Door de Partij voor de Dieren werd er een ‘motie van treurnis’ ingediend, dat is een verkapte motie van wantrouwen, maar alleen gaat die minder ver en zegt geen vertrouwen in personen op, maar spreekt alleen treurnis uit over het gevoerde beleid.
De motie besluit met de volgende uitspraak:

spreekt uit dat:
– transparantie van het grootste belang is;
– de raad de gang van zaken in de betreffende periode betreurt;
– in het vervolg de raad direct en volledig ge├»nformeerd dient te worden over alle mogelijke
afwijkingen van de door de raad gestelde kaders,
en gaat over tot de orde van de dag

Deze motie werd door de hele raad unaniem gesteund.
En dat is opvallend, want hiermee heeft de raad, volgens mijn interpretatie, ook in meerderheid uitgesproken dat er na gisteren nooit meer besloten vergaderd zal worden over de Floriade.
Immers, de motie zegt dat transparantie van het grootste belang is, en die transparantie is er niet als je geheim achter gesloten deuren zaken gaat zitten konkelfoezen.
Dus is het aannemen van deze motie toch nog een beetje een overwinning voor de inwoners van Almere, want nu mogen we dus 100% transparantie verwachten uit de raad en uit het college.

Ik ben de komende tijd dan ook heel benieuwd of het steunen van deze motie door de collegepartijen een ‘ondoordachte fout’ is geweest, of dat ze het eerlijk menen en nu volledig transparant gaan worden in het dossier van de Floriade.
Laat u het mij weten raadsleden en college? Ik ben te vinden op Twitter en Facebook, maar dat weet u vast al wel van al mijn activiteiten daar.

Stroomstoring, iets om over na te denken

KLIK HIER om de blog te lezen

Opnieuw geldsmijterij gemeente Almere voor de Floriade 2022

KLIK HIER om de blog te lezen

Wat voor geld komt er uit Qatar in de gemeentekas van Almere?

KLIK HIER om de blog te lezen

50PLUS, de pijn die maar niet wil zakken

KLIK HIER om de blog te lezen

Waar blijft de oplossing voor de Oostvaardersplassen?

KLIK HIER om de blog te lezen

Floriade Almere en de gemeenteraadsverkiezingen

KLIK HIER om de blog te lezen

Sinterklaas en de Floriade Almere

KLIK HIER om de blog te lezen