Categorieën

Archief

  • 2
  • 3
  • 96
  • 4.466
  • 16
  • 5

Jury’s Mededelingen En Weetjes

Op dit moment geen mededelingen.

Wat voor geld komt er uit Qatar in de gemeentekas van Almere?

Bericht Omroep Flevoland over Floriade QatarHet schatrijke oliestaatje Qatar geeft Almere 5 miljoen euro als tegemoetkoming voor de organisatie van de Floriade in 2022, omdat Qatar zijn eigen Floriade in 2021 gaat houden. Dat meldt Omroep Flevoland.
Van dat ‘schijntje’ zal zo’n rijke sjeik niet wakker liggen. Maar er speelt ook nog iets anders. In Qatar vindt in 2022 het WK voetbal plaats, en daar worden nu door gastarbeiders, die als slaven worden behandeld, de stadions gebouwd. Er zijn daar al tientallen doden gevallen door de zeer, zeer slechte arbeidsomstandigheden.
Als college en coalitie deze ‘steekpenningen’, want zo noem ik dit geld maar, aanneemt om zo hun wanbeleid te kunnen verdoezelen, hebben ze daarnaast dus ook nog eens ‘bloedgeld’ in de gemeentekas. En vooral van de PvdA Almere is dit onbegrijpelijk dat ze dat accepteren. En accepteren de Almeerders dit wel? Bij de Almeerse VVD kijk ik er niet zo van op, daar pakken ze alles wat naar geld ruikt, en integriteit staat zoals bekend bij de VVD (landelijk) ook niet al te hoog in het vaandel.
Hier moet de oppositie wat mij betreft bovenop zitten, zonder in achterkamertjes te duiken. De Almeerders hebben er recht op om te weten waar dat geld uit Qatar precies mee is verdiend, wat ze nu willen wegsluizen naar Almere.

50PLUS, de pijn die maar niet wil zakken

50PlusDeze dagen is de partij 50PLUS weer volop in het nieuws, naar aanleiding van de komende ledenvergadering op 26 mei, en het kiezen van een nieuwe voorzitter voor de partij.
Hoewel ik in augustus 2017 zelf mijn lidmaatschap heb opgezegd, en dus geen deel meer ben van 50PLUS, volg ik het wel en wee van de partij nog vaak, en heeft het mij er toe gezet nu toch op alles te willen reageren. De reden waarom ik destijds uit de partij ben gestapt kunt u HIER teruglezen.
Ik reageer vandaag zeker niet uit leedvermaak, alhoewel ik het wel wat van arrogantie vindt getuigen van de huidige, en inmiddels afgetreden, voorzitter Jan Zoetelief, als je in de krant spreekt van “vuiligheid en vunzigheid” naar hem, terwijl je in eerdere tijden je ook zelf schuldig hebt gemaakt aan dergelijke politieke spelletjes. ‘De pot verwijt de ketel…..’ is mijn reactie dan. Maar verder geen leedvermaak dus, want alles wat er de laatste jaren is gebeurd heeft alleen maar verliezers opgeleverd, zelfs Jan Zoetelief, waarbij de kiezer op 50PLUS, de mensen die in de partij geloven en hun stem hebben gegeven in afgelopen paar verkiezingen, de grootste verliezers zijn.
Zelf ben ik ook een verliezer met eigen ervaring. Want toen mij vorig jaar ‘het mes op de keel werd gezet’ om te kiezen voor meedoen met 50PLUS of voor een lokale partij in Almere, kon ik nog niet weten dat alles wat er toen is gebeurd voor niets is geweest.
Als kandidaat voor een lokale partij zou ik een concurrent van 50PLUS zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Maar achteraf besloot 50PLUS helemaal niet mee te doen in Almere. Dus weg was het argument van de concurrentie, maar inmiddels was ook ik weg uit het bestuur van 50PLUS in Flevoland, en bij de partij 50PLUS, vanwege de eerder aan mij gedwongen keuze.
Inmiddels is (bijna) het hele bestuur van 50PLUS in Flevoland uit elkaar gevallen, en is de afdeling Flevoland, door enkele ‘pluchegeile machtswellustelingen’, helemaal kapot gemaakt. Een regiobestuur wat in 2016 is aangetreden om zich met hart en ziel in te zetten voor de partij 50PLUS, en de belangen van hen voor wie de partij is opgezet, de ouderen.
De berichten rond de partij van dit moment blijven aan mijn ziel knagen, en blijven pijn doen. Het is zo belangrijk dat er een partij is, en blijft, die de belangen van ouderen blijft vertegenwoordigen in de politiek, op alle niveau’s.
De vraag bij mij persoonlijk blijft waarom het allemaal zo is gelopen, zo MOEST lopen, terwijl je achteraf mag concluderen dat er het laatste jaar veel personen onnodig politiek zijn beschadigd, zeker in Flevoland.
Volgend jaar, op 20 maart 2019, zijn er weer verkiezingen voor de Provinciale Staten, en waar moet ik dan op gaan stemmen? Natuurlijk is er met al die partijen in Nederland altijd wel een alternatief, maar ik wil liefst mijn stem opnieuw geven aan de partij die er is voor de ouderen, 50PLUS. Maar wil die kans maken op mijn stem, dan zal er in Flevoland ‘schoon schip’ gemaakt moeten worden, dus ook op de kieslijst zal, wat mij betreft, onder andere een nieuwe lijsttrekker moeten verschijnen, anders dan die van 2015. Anders zal mijn stem niet terugkeren voor 50PLUS op het stembiljet.

Nogmaals, dit alles is geen leedvermaak, maar pijn, een pijn die blijft en maar niet wil zakken. Omdat ik het zo ontzettend jammer vindt dat (opnieuw) een ouderenpartij door interne machtsstrijd aan de rand van de afgrond wordt gezet, wachtende op een eventueel laatste duwtje, waarvan ik hoop dat die, door meer verstandige mensen in de partij, zal uitblijven.
Laat deze blog van mij een advies zijn aan de leden die 26 mei naar de ledenvergadering gaan om een nieuw en beter begin te maken, waarbij ik hen alle wijsheid wens in de te nemen besluiten tijdens de ledenvergadering.

Waar blijft de oplossing voor de Oostvaardersplassen?

KLIK HIER om de blog te lezen

Floriade Almere en de gemeenteraadsverkiezingen

KLIK HIER om de blog te lezen

Sinterklaas en de Floriade Almere

KLIK HIER om de blog te lezen

Gemeente Almere belazerd inwoners met nepkrant Floriade

KLIK HIER om de blog te lezen

Nou Rutte? Zeg het maar

KLIK HIER om de blog te lezen

Poll: Met Rutte 3 worden rijken nog rijker en armen nog armer

KLIK HIER om de blog te lezen

Hoe doet Jetta Klijnsma dat toch?

KLIK HIER om de blog te lezen

De arrogantie van een wethouder uit Almere

KLIK HIER om de blog te lezen