Categorieën

Archief

  • 6
  • 16
  • 170
  • 4.690
  • 17
  • 5

Jury’s Mededelingen En Weetjes

Op dit moment geen mededelingen.

Opnieuw geldsmijterij gemeente Almere voor de Floriade 2022

Omroep Flevoland: 7-miljoen-extra-voor-floriadeIk werd vanmorgen wakker van een heel hard gerinkel, maar ik kon het niet thuisbrengen. Toen ik dit nieuws las bij Omroep Flevoland toen besefte ik het pas. Het was de kassa in het stadhuis van de Floriade Almere 2022. Het was wethouder Loes Ypma die probeert een greep van 7 miljoen extra te doen voor dit geldverslindende en onzalige project, waarvan inmiddels bekend is dat de Almeerders dit niet willen, maar de raad blijft doordenderen om het ons door de strot te duwen. Toen iemand zei dat ze nog even moet wachten omdat de raad nog moet beslissen, en gevraagd werd naar de argumenten, had Loes de smoezen al klaar. “Ach ja, toen wisten we dat nog niet”, kwam het op neer. Het hele Floriade-project begint ongeveer op een grote Fraude-project uit de lopen, waar ieder die er een vinger in de pap heeft probeert een slaatje uit te slaan bij de gemeente. Laten we hopen dat de raad de kassa met een flinke harde mep weer dichtgooit, om het daarna nooit meer te openen. En stuur ‘Loes van de smoes’ maar weer weg met een motie van wantrouwen.

Wat voor geld komt er uit Qatar in de gemeentekas van Almere?

Bericht Omroep Flevoland over Floriade QatarHet schatrijke oliestaatje Qatar geeft Almere 5 miljoen euro als tegemoetkoming voor de organisatie van de Floriade in 2022, omdat Qatar zijn eigen Floriade in 2021 gaat houden. Dat meldt Omroep Flevoland.
Van dat ‘schijntje’ zal zo’n rijke sjeik niet wakker liggen. Maar er speelt ook nog iets anders. In Qatar vindt in 2022 het WK voetbal plaats, en daar worden nu door gastarbeiders, die als slaven worden behandeld, de stadions gebouwd. Er zijn daar al tientallen doden gevallen door de zeer, zeer slechte arbeidsomstandigheden.
Als college en coalitie deze ‘steekpenningen’, want zo noem ik dit geld maar, aanneemt om zo hun wanbeleid te kunnen verdoezelen, hebben ze daarnaast dus ook nog eens ‘bloedgeld’ in de gemeentekas. En vooral van de PvdA Almere is dit onbegrijpelijk dat ze dat accepteren. En accepteren de Almeerders dit wel? Bij de Almeerse VVD kijk ik er niet zo van op, daar pakken ze alles wat naar geld ruikt, en integriteit staat zoals bekend bij de VVD (landelijk) ook niet al te hoog in het vaandel.
Hier moet de oppositie wat mij betreft bovenop zitten, zonder in achterkamertjes te duiken. De Almeerders hebben er recht op om te weten waar dat geld uit Qatar precies mee is verdiend, wat ze nu willen wegsluizen naar Almere.

50PLUS, de pijn die maar niet wil zakken

KLIK HIER om de blog te lezen

Waar blijft de oplossing voor de Oostvaardersplassen?

KLIK HIER om de blog te lezen

Floriade Almere en de gemeenteraadsverkiezingen

KLIK HIER om de blog te lezen

Sinterklaas en de Floriade Almere

KLIK HIER om de blog te lezen

Gemeente Almere belazerd inwoners met nepkrant Floriade

KLIK HIER om de blog te lezen

Nou Rutte? Zeg het maar

KLIK HIER om de blog te lezen

Poll: Met Rutte 3 worden rijken nog rijker en armen nog armer

KLIK HIER om de blog te lezen