Categorieën

Archief

  • 4
  • 15
  • 174
  • 8.144
  • 21
  • 6

Floriade Almere en de gemeenteraadsverkiezingen

Deze week was er een ‘commentaar’ in de editie van de Almere Deze Week van Marcel Beijer.
Hij stelt daar in dat kiezers in Almere, die hun stem alleen maar uitbrengen uit weerzin tegen de Floriade hun stembiljet beter meteen maar kunnen weggooien, omdat het ‘de meest rigide beslissing’ zal zijn die ooit in Almere is genomen, als nu nog wordt besloten om de Floriade te stoppen, mocht er een meerderheid ontstaan na de verkiezingen van de partijen in de gemeenteraad die tegen de Floriade zijn. Het zou zowel financieel als logistiek volgens Beijer niet meer mogelijk zijn om te stoppen met de organisatie van de Floriade.

Wel, deze stelling is natuurlijk grote flauwekul, en ik ben het er niet mee eens, zeker voor een groot deel niet.
Wellicht is het helemaal stoppen met de Floriade niet (meer) mogelijk, wat dan de schuld is van de vorige gemeenteraden, die deze hele ‘Fyra van Almere’ in gang hebben gezet, misschien wel met medeweten van raadsleden van de financiĆ«le risico’s voor Almere, door er flink wat gemeenschapsgeld in te pompen om het eigen prestige en aanzien te redden tegenover hun zakenvriendjes. Iets wat we in de volksmond ook wel ‘belangenverstrengeling’ noemen.
Maar er is zeker iets wat die partijen die tegen de Floriade zijn wel kunnen doen als zij een meerderheid in de raad zouden bemachtigen. Er kan dan in elk geval besloten worden om de geldkraan vanuit de gemeente dicht te draaien, en tegen het bedrijfsleven te zeggen dat als zij verder willen gaan met de Floriade, de kosten dan verder geheel voor hen zullen zijn.
Beijer zegt ook verderop in zijn commentaar dat het bedrijfsleven staat te springen om in de Floriade te willen investeren. Prima toch? Dus dan kan de gemeente Almere stoppen met de geldverkwisting aan deze bodemloze put.
Dus gooi uw stembiljet zeker niet weg, en luister niet naar Marcel Beijer, want die praat u met zijn commentaar alleen maar angst aan over wat niet meer zou kunnen met de Floriade.
Stem rustig op 1 van de partijen met hart voor de financiƫle positie van Almere ten aanzien van de Floriade.
En weet u niet op wie u dan moet stemmen? Geen nood, stem dan op mij, want ik sta nummer 7 op de lijst van APOPA (lijst 10), een partij die tegen de Floriade is waar het gaat om de vorm van de financiering. Floriade prima, maar geen bijdragen (meer) uit gemeenschapsgeld.
Stem lijst 10 nummer 7 APOPA Almere

Comments are closed.