Categorieën

Archief

  • 5
  • 46
  • 430
  • 8.981
  • 21
  • 6

Stroomstoring, iets om over na te denken

Bericht stroomstoring AlmereNou, we hebben de stroomstoring weer achter de rug. Ook hier bij mij in de Faunabuurt in Almere Buiten hadden we vanmorgen een uurtje geen stroom. Dat gebeurt wel vaker, maar deze keer vond ik er iets opvallends en zorgelijk aan, waar de politiek volgens mij wel iets mee kan, om daar duidelijkheid over te krijgen, dan wel eens over na te denken. Want wat mij opviel was dat ook mijn mobiele telefoon niet werkte. Ik bedoel dan niet de WiFi, want die doet het natuurlijk niet, maar ook de gewone 4G kon ik niet gebruiken. Door de stroomstoring had ik dus geen WiFi, geen vaste lijn van Ziggo, want die gaat ook via een modem op stroom, maar kennelijk waren er ook zendmasten van de mobiele providers uitgevallen.
Uit reacties van anderen op de sociale media begrijp ik dat er meer mensen waren die ook geen mobiele telefoon meer konden gebruiken, maar dat dit kennelijk wel provider-afhankelijk was, want anderen hadden weer wel mobiele telefoon.

Nu vergaat de wereld niet met een uurtje geen stroom, maar het gaat mij een beetje om het principe, dat we er meer en beter over na moeten denken dat alles tegewoordig met stroom gaat. We hebben (bijna) niet meer nog die oude PTT-vaste lijn die zonder stroom altijd werkte. Vanmorgen kon ik dus helemaal niets meer, alleen nog in de auto zitten en naar de autoradio luisteren op Omroep Flevoland, maar die zeiden er ook niets over. Je zou net op zo’n moment maar een noodoproep moeten doen.
Het gaat mij er dus niet om dat uurtje zonder stroom, het gaat mij hier even om bewustwording en nadenken dat we niets meer hebben wat zonder stroom werkt.

O ja, laat de politiek dus ook even eerst goed nadenken voor we iedereen gedwongen van het gas af halen. Nu kon ik vanmorgen hier op mijn gasfornuis gelukkig nog koffie zetten. Hoe moet dat als we over een aantal jaren ook geen gas meer mogen gebruiken?

Comments are closed.