Categorieën

Archief

  • 0
  • 2
  • 19
  • 5.840
  • 20
  • 6

Secretaris af bij regiobestuur 50Plus Flevoland

50PlusVandaag ben ik aan het bijkomen van een moeilijke en emotionele beslissing van gisteren. Toen heb ik besloten met onmiddellijke ingang, en met pijn in het hart, mijn functie als secretaris van het regiobestuur van 50plus Flevoland neer te leggen en mij uit het regiobestuur terug te trekken. Dit alles vanwege een verschil van mening rond het beleid van 50PLUS aangaande het deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Almere in maart 2018. 50PLUS zou eerst gaan samenwerken in een combinatie met AP/OPA. Daar heb ik mij, samen met andere mensen van 50PLUS uit Almere, onder de voortreffelijke leiding van Johan de Leeuw, het huidige raadslid van AP/OPA in de Almeerse gemeenteraad, al ruim een jaar op voorbereid en aan gewerkt. Nu laat 50PLUS deze samenwerking en de partij AP/OPA in de steek, en is het onduidelijk of 50PLUS wel gaat meedoen aan de verkiezingen voor de gemeenteraad in Almere.

AP OPA AlmereIk heb besloten dat al mijn energie in deze voorbereidingen in Almere niet voor niets mag zijn geweest, en zal mij nu op lokaal niveau volledig gaan inzetten voor AP/OPA bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, en geen onzekere tijd afwachten bij 50PLUS. Dit betekent dan wel dat ik mij moet terugtrekken uit het regiobestuur van 50PLUS Flevoland, gedwongen door de tijd en een in het vooruitzicht gestelde ‘schorsing’ als secretaris/bestuurslid als ik op de lijst van AP/OPA kom te staan. Bij 50PLUS staat in de reglementen dat er geen ‘dubbele petten’ mogen zijn. Een politieke functie is volgens 50PLUS onverenigbaar met een verenigingsfunctie, zo is de regel. Wel vreemd dat dit streng wordt toegepast in de lagere bestuurslagen, terwijl onze huidige landelijke voorzitter van 50PLUS, Jan Zoetelief, tevens ook wethouder in Nijmegen is. Maar dat vinden ze kennelijk in het hoofdbestuur van 50PLUS geen dubbele pet.
Ik hou de eer liever op een zuivere manier aan mezelf, en ben afgetreden, en ga mij nu de komende tijd volledig richten op AP/OPA. De enige ouderenpartij in Almere.

Comments are closed.