Categorieën

Archief

  • 6
  • 11
  • 102
  • 5.551
  • 20
  • 6

50PLUS, de pijn die maar niet wil zakken

50PlusDeze dagen is de partij 50PLUS weer volop in het nieuws, naar aanleiding van de komende ledenvergadering op 26 mei, en het kiezen van een nieuwe voorzitter voor de partij.
Hoewel ik in augustus 2017 zelf mijn lidmaatschap heb opgezegd, en dus geen deel meer ben van 50PLUS, volg ik het wel en wee van de partij nog vaak, en heeft het mij er toe gezet nu toch op alles te willen reageren. De reden waarom ik destijds uit de partij ben gestapt kunt u HIER teruglezen.
Ik reageer vandaag zeker niet uit leedvermaak, alhoewel ik het wel wat van arrogantie vindt getuigen van de huidige, en inmiddels afgetreden, voorzitter Jan Zoetelief, als je in de krant spreekt van “vuiligheid en vunzigheid” naar hem, terwijl je in eerdere tijden je ook zelf schuldig hebt gemaakt aan dergelijke politieke spelletjes. ‘De pot verwijt de ketel…..’ is mijn reactie dan. Maar verder geen leedvermaak dus, want alles wat er de laatste jaren is gebeurd heeft alleen maar verliezers opgeleverd, zelfs Jan Zoetelief, waarbij de kiezer op 50PLUS, de mensen die in de partij geloven en hun stem hebben gegeven in afgelopen paar verkiezingen, de grootste verliezers zijn.
Zelf ben ik ook een verliezer met eigen ervaring. Want toen mij vorig jaar ‘het mes op de keel werd gezet’ om te kiezen voor meedoen met 50PLUS of voor een lokale partij in Almere, kon ik nog niet weten dat alles wat er toen is gebeurd voor niets is geweest.
Als kandidaat voor een lokale partij zou ik een concurrent van 50PLUS zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Maar achteraf besloot 50PLUS helemaal niet mee te doen in Almere. Dus weg was het argument van de concurrentie, maar inmiddels was ook ik weg uit het bestuur van 50PLUS in Flevoland, en bij de partij 50PLUS, vanwege de eerder aan mij gedwongen keuze.
Inmiddels is (bijna) het hele bestuur van 50PLUS in Flevoland uit elkaar gevallen, en is de afdeling Flevoland, door enkele ‘pluchegeile machtswellustelingen’, helemaal kapot gemaakt. Een regiobestuur wat in 2016 is aangetreden om zich met hart en ziel in te zetten voor de partij 50PLUS, en de belangen van hen voor wie de partij is opgezet, de ouderen.
De berichten rond de partij van dit moment blijven aan mijn ziel knagen, en blijven pijn doen. Het is zo belangrijk dat er een partij is, en blijft, die de belangen van ouderen blijft vertegenwoordigen in de politiek, op alle niveau’s.
De vraag bij mij persoonlijk blijft waarom het allemaal zo is gelopen, zo MOEST lopen, terwijl je achteraf mag concluderen dat er het laatste jaar veel personen onnodig politiek zijn beschadigd, zeker in Flevoland.
Volgend jaar, op 20 maart 2019, zijn er weer verkiezingen voor de Provinciale Staten, en waar moet ik dan op gaan stemmen? Natuurlijk is er met al die partijen in Nederland altijd wel een alternatief, maar ik wil liefst mijn stem opnieuw geven aan de partij die er is voor de ouderen, 50PLUS. Maar wil die kans maken op mijn stem, dan zal er in Flevoland ‘schoon schip’ gemaakt moeten worden, dus ook op de kieslijst zal, wat mij betreft, onder andere een nieuwe lijsttrekker moeten verschijnen, anders dan die van 2015. Anders zal mijn stem niet terugkeren voor 50PLUS op het stembiljet.

Nogmaals, dit alles is geen leedvermaak, maar pijn, een pijn die blijft en maar niet wil zakken. Omdat ik het zo ontzettend jammer vindt dat (opnieuw) een ouderenpartij door interne machtsstrijd aan de rand van de afgrond wordt gezet, wachtende op een eventueel laatste duwtje, waarvan ik hoop dat die, door meer verstandige mensen in de partij, zal uitblijven.
Laat deze blog van mij een advies zijn aan de leden die 26 mei naar de ledenvergadering gaan om een nieuw en beter begin te maken, waarbij ik hen alle wijsheid wens in de te nemen besluiten tijdens de ledenvergadering.

Comments are closed.