Categorieën

Archief

  • 4
  • 15
  • 174
  • 8.144
  • 21
  • 6

De arrogantie van een wethouder uit Almere

Artikel van Almere Deze Week over de FloriadeDeze week bracht de Almere Deze Week de uitslag van een enquête onder de Almeerse inwoners over de Floriade Almere 2022, u weet wel, de Fyra van Almere, het meest geldverslindende prestigeproject van een paar doorgeslagen Almeerse politici en hun vriendjes uit het bedrijfsleven.

Wat zegt deze uitslag? 89% van de inwoners vindt dat de Floriade de gemeente Almere te veel geld kost. 54%, een meerderheid van de inwoners dus, is ronduit negatief over de Floriade. U zult begrijpen dat ik met mijn eerste woorden van dit bericht tot die 54% behoor.
Wat mij betreft trekt de gemeente Almere direct de stekker uit de Floriade, als het om verspilling van belastinggeld gaat, en laat het de financiering van dit gedrocht over aan het bedrijfsleven.

Een meerderheid van 54% is dus gewoon negatief over de Floriade. Wat is de reactie van wethouder Herrema (PvdA) op deze uitslag?
Herrema is helemaal niet onder de indruk. “We hadden het wel een beetje verwacht. Grote projecten kennen wel vaker een moeilijke start”, aldus de wethouder. Hij zegt verder de zorgen van de inwoners te begrijpen en deze weg te zullen gaan nemen.

Hiermee laat wethouder Herrema zien hoe arrogant de meerderheid van de gemeenteraad in het algemeen is, en hij in het bijzonder, door zo de inwoners te schofferen en te doen alsof het ‘dom volk’ is die het organiseren van de Floriade niet begrijpt.
Maar meneer Herrema, wij begrijpen het heel goed, alleen loopt u als een blind paard door met het opzadelen van Almere van een financiële ramp, waar wij inwoners straks nog jaren de rekening van gepresenteerd krijgen via de belastingen. 54% van de Almeerders ziet dat samen met mij net zo, en u wuift het weg en houdt gewoon, samen met een meerderheid in de raad, de oogkleppen op en loopt rechtdoor op het ravijn af.
En wie neemt straks, in 2022 als de Floriade voorbij is, de verantwoordelijkheid op zich van deze ramp? U, meneer Herrema, bent dan vast al een poosje geen wethouder meer. U zit lekker op het strand van uw nieuwe woonplaats Scheveningen, want ze kunnen u toch niets meer maken. Ja Scheveningen (of waar dan ook), want u bent Almere ontvlucht, omdat u weet welke belastingaanslagen er vanaf 2022 zullen komen om de ramp met de Floriade te dekken.
Datzelfde geldt voor sommige gemeenteraadsleden die nu samen de meerderheid vormen. Daar zal een flink deel van, na de Floriade in 2022, ook niet meer aan te spreken zijn.

Nee meneer Herrema, met deze reactie en het schofferen van een meerderheid van de Almeerders, slaat u de plank volledig mis.
Het is net als met minister Hennis van defensie, waarvan we inmiddels hebben begrepen dat zij 2 militairen heeft laten sneuvelen in Mali, door ze ongekeurde en foute mortieren mee te geven, waarvan defensie wist dat ze fout waren. Maar Hennis is al net zo arrogant. “Niet aftreden maar optreden”, waar hebben we dat vaker gehoord.
Zo is het met u, meneer Herrema, en de meerderheid van de raad ook. Jullie weten dat de Floriade een financiële ramp voor Almere gaat worden, maar houden dat angstvallig ‘onder de pet’, onder druk van jullie vriendjes in het bedrijfsleven, die hier flink geld mee verdienen, maar de Almeerse belastingbetaler ondertussen een poot uitdraaien.

Dit alles toont aan hoe arrogant veel politici zijn, en alleen handelen in hun eigen belang en dat van hun vriendjes.
Laten we hopen dat de kiezers in Almere, bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018, genadeloos met politici als u, meneer Herrema, zullen afrekenen, waarna we met een nieuwe, andere, meerderheid de Floriade, de Fyra van Almere, alsnog kunnen stoppen, voor er nog verdere financiële ongelukken gebeuren.

Jury Roest

1 comment to De arrogantie van een wethouder uit Almere