Categorieën

Archief

  • 4
  • 15
  • 174
  • 8.144
  • 21
  • 6

Gemeente Almere belazerd inwoners met nepkrant Floriade

Floriade krant van AlmereIn de strijd om de prestige van enkele politici in Almere en hun vriendjes uit het bedrijfsleven, heeft de gemeente een krantje uit laten brengen met nieuws over de Floriade. Bovenaan staat groots het logo van de lokale krant ‘Almere Deze Week’ (ADW).
Maar wat blijkt, de ADW weet helemaal van niets en heeft ook niets met de inhoud van het krantje te maken. Ze zijn er bij ADW dan ook op zijn zachts gezegd niet blij mee, met deze actie van de gemeente.
“Het was een beetje dom”, beweerde de verantwoordelijk wethouder, Tjeerd Herrema (PvdA), bij Omroep Flevoland. “Dit had niet zo gemoeten”, klinkt het achteraf.

Maar zijn deze beweringen van deze wethouder, die de Floriade tot zijn persoonlijke prestigeproject heeft gemaakt, wel waar en gemeend?
Volgens mij maak je toch duidelijke afspraken met een drukker en de makers, over hoe zo’n krantje er uit komt te zien, en zeker over de vraag wat er bovenaan komt te staan.

Ik heb eerder het idee dat de wethouder met deze vooraf bewust besloten ‘blunder’ zijn prestigeproject, waar de inwoners van Almere helemaal niet op zitten te wachten, meer onder de aandacht wil brengen, om zo de tegenstanders te misleiden en ze te proberen tot voorstander te laten worden van de Floriade, en dit alles met medeweten van een meerderheid van de raad, want je zoekt vooraf natuurlijk wel dekking als je zo’n actie onderneemt.

Hiermee is het krantje dus verworden tot een ‘nepkrant’ met misschien zelfs wel ‘nepnieuws’. Zouden ze van de gemeente met een delegatie misschien in Rusland zijn geweest? Een bezoekje gebracht aan de ‘trollenfabriek’ die vanuit Rusland ‘nepnieuws’ de wereld instuurt? Om te zien en te leren hoe je je eigen inwoners kunt belazeren met nepinformatie.
Jammer genoeg is de Floriade 2022 helaas geen nep, maar een harde waarheid. Een nog grotere blunder om deze te organiseren met hulp van belastinggeld voor je eigen prestige, dan de blunder met dit krantje.

Comments are closed.