Categorieën

Archief

  • 2
  • 9
  • 271
  • 8.608
  • 21
  • 6

Hoe doet Jetta Klijnsma dat toch?

Bericht NOS over Jetta KlijnsmaWie kent haar (nog) niet. Jetta Klijnsma, de PvdA-staatssecretaris op Sociale Zaken uit het kabinet Rutte 2, dat op dit moment in de laatste weken van het bestaan is. Snel zal Rutte 3 aantreden, maar daar is geen plaats meer voor de PvdA.
Dus zullen de PvdA-bewindslieden opzoek moeten naar een nieuwe baan. Maar hoe moeilijk is dat nou eigenlijk, het zoeken naar een nieuwe baan? En zeker op oudere leeftijd.

Wel, onze Jetta laat zien dat het helemaal niet moeilijk is. Ze heeft John de Wolf, haar persoonlijke ouderenambassadeur die ze niet bedacht heeft, maar wel zelf heeft aangesteld, opdracht gegeven om eens langs te gaan bij de overheid om te polsen of er nog ergens een functie te krijgen is. Ik noem de Wolf even als haar persoonlijke ambassadeur, want voor de oudere ‘gewone man’ speelt deze oud-voetballer van Feyenoord tot nog toe niks klaar als ouderenambassadeur. Tenminste, ik merk er niks van want ik zoek na 3,5 jaar nog steeds naar een baan met mijn 54 jaar.
Maar hé, de Wolf merkte dat er voor Jetta ineens een plekje vrij kwam in Drenthe, als commissaris van de Koning, want Jaques Tichelaar, ook PvdA, stopt er mee. Daarmee is de Wolf natuurlijk snel naar Jetta gegaan om dit mede te delen, waarop Jetta haar politieke vriendjes op pad heeft gestuurd.
En zie het resultaat, Jetta is aangenomen en benoemd als nieuwe CvK in Drenthe. Een topprestatie voor een vrouw van haar leeftijd, en ook nog eens met een handicap, dus slaat de overheid 2 vliegen in 1 klap met dit goede voorbeeld van personeelsbeleid.
Ja, Jetta Klijnsma zal wel erg trots zijn op haar eerder ingevoerde ‘participatiewet’, die voor mensen als zij prima uitkomt, maar een drama en niet werkende wet is voor ‘Jan met de pet’.
Jetta Klijnsma heeft denk ik het record verbroken inzake de ouderenwerkloosheid. Zij is nu de enige oudere die al een nieuwe (top)baan heeft, terwijl de oude (top)baan nog niet eens gestopt is.
En ik? Tja, ik zal moeten blijven doorzoeken tot ik een ons weeg. Voor mij geen baan als CvK, want ik mis de politieke lobby-vriendjes die dat wel even regelen.
Wat mij betreft gaat die hele participatiewet op de schop en komt er gewoon een individueel basisinkomen voor elke Nederlander vanaf 18 jaar. Dan kunnen we zelf ons leven en onze tijd indelen, en hebben we geen kruiwagen nodig om ergens binnen te komen voor een baantje, zowel niet als jongere en als oudere.

Jury Roest

Comments are closed.