Categorieën

Archief

  • 5
  • 46
  • 430
  • 8.981
  • 21
  • 6

Hoe vaak worden ouderen nog gepakt?

Klaas Knot wil pensioenen sneller kortenDe ouderen van nu, dan bedoel ik die geboren zijn zo na 1950 (ik ben van 1963), worden voor de 3e keer gepakt. De 1e keer was een jaar of 10 tot 12 terug, toen de VUT werd afgeschaft. Iederéén die toen dacht lekker met z’n 60e of 61e met pensioen te gaan kwam bedrogen uit. Een paar jaar geleden was de 2e keer, want toen hoorden we dat na de afschaffing van de VUT we ook nog eens langer moeten gaan doorwerken tot (minimaal) ons 67e, voordat we met pensioen mogen. En nu volgt de 3e fase, het korten van pensioenen, ofwel het stelen van ons ingelegde pensioengeld, wat nog altijd ‘uitgesteld loon’ wordt genoemd. Het is dus gewoon geld wat niet gekort MAG worden omdat we er voor gewerkt hebben en er RECHT op hebben.
Vorige week met Prinsjesdag, werd er gesproken van een ‘feest’, want het gaat zo goed met Nederland. Maar wat betreft de ouderen gaat het (nog) helemaal niet zo goed in Nederland. Dat wordt nog eens bevestigd door het nieuws van vandaag, met het bericht dat de president van de Nederlandsche Bank, Klaas Knot, vindt dat de pensioenen met onmiddellijke ingang zouden moeten worden gekort. Hij vindt het beter om de ‘pijn’ nu meteen maar door te zetten in plaats van over een aantal maanden.
Ik zou een ander voorstel willen doen, en dat is dat we niet langer wachten met het naar huis sturen van het kabinet Rutte 3, en meteen Klaas Knot van de Nederlandsche Bank er bij. En als we dan toch bezig zijn, stuur dan ook gelijk die leider van de werkgevers, Hans de Boer, de laan uit. Dat is ook iemand waar we niks aan hebben, zeker niet als ouderen, en die bovendien een tijd terug de werklozen in ons land discrimineerde door ze ‘labbekakken’ te noemen.
We hebben nu bestuurders en politici nodig die niet als blinde paarden met de botte bijl al onze verworvenheden aan gort slaan, en ons geld stelen. Klaas Knot vindt dat korten op de pensioenen niet langer kan wachten, ik vind dat nieuwe verkiezingen niet langer kunnen wachten.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>