Categorieën

Archief

  • 4
  • 10
  • 97
  • 7.419
  • 20
  • 6

Raad Almere stemt opnieuw in met weggooien geld aan Floriade 2022

Floriade Almere 2022 tekeningOpnieuw heeft de gemeenteraad van Almere gisterenavond, donderdag 15 juni 2017, een ‘historische vergissing’ begaan door in te stemmen met het opnieuw weggooien van 4,4 miljoen euro aan de bodemloze put in Almere die ‘Floriade’ heet. Of zoals ik het evenement altijd noem ‘de Fyra van Almere’. U weet vast nog wel, de ‘Fyra’, de trein die landelijk de politiek miljarden heeft gekost en nooit ging rijden.
Wat ik niet begrijp is dat de partijen die altijd voorstander zijn, nu ook openlijke twijfels uitten of dit besluit nou wel goed is, maar toch instemmen met deze ‘geldsmijterij’.

Volgens Omroep Flevoland waren er bij de voorstanders nu de volgende reacties te horen:
D66: “We staan niet bepaald te trappelen om de portemonnee te trekken.”
Leefbaar Almere: “Dit soort berichten vallen beroerd in mijn fractie en de rek is er wel uit..”
ChristenUnie: “Dit is wel slikken.”
VVD: “Het is pijnlijk, maar het is niet anders.”
CDA: “We zijn er niet blij mee, maar we onderschrijven dat het nodig is.”

Felle tegenstanders zijn de PVV en de SP.
PVV: “De geldsluizen staan open en er gaan nog tientallen miljoenen euro’s bijkomen.”
SP: “We donderen met oogkleppen op het ravijn in.”

Opgemerkt kan hierbij nog worden dat ook AP+OPA in de raad van Almere een tegenstander is van de Floriade, maar daar werd geen reactie van opgetekend bij Omroep Flevoland.

Als er nu zulke grote twijfels rijzen bij de voorstanders, heb dan eens lef en schrijf na de vakantie, dus najaar 2017, een referendum uit in Almere, over doorgaan of stoppen met de organisatie van de Floriade 2022. Geef de inwoners het laatste woord, of zij hier nog langer geld aan willen laten verspillen, of dat er van het geld wat er bespaart gaat worden andere, betere dingen voor de stad kunnen worden gedaan.

Het is toch te zot dat wij Almere financieel in een diep ravijn laten storten door een aantal (figuurlijk) geesteszieke politici en zakenlieden in Almere, die volgens mij alleen ‘vriendjespolitiek’ hoog in het vaandel hebben staan, en het een zorg zullen zijn welke rekening de belastingbetaler van Almere zal krijgen nadat de zakken van de organisatoren zijn gevuld.
Als er geen referendum komt dan hoop ik dat de voorstanders binnen de gemeenteraad in maart 2018 keihard zullen worden afgestraft door de inwoners, en dat de tegenstanders in de meerderheid zullen komen, zodat we daarna alsnog deze ‘Fyra’ kunnen stoppen, en de stad Almere voor een financiële megaramp kunnen behoeden.

Comments are closed.